Recept: Riktigt chokladiga och kladdiga muffins (kladdkaksmuffins)


Jag har provat en del olika recept på kladdkaksmuffins genom åren och det här är det enda receptet som jag tycker lever upp till namnet - för kladdigare och mäktigare muffins än dessa får man leta efter. :)

Receptet kommer ifrån boken A piece of cake, men jag kör med rapsolja istället för matolja.


Kladdkaksmuffins (12-16 st normalstora)
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0,5 dl rapsolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda det med olja och sirap. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Vänd sedan ner mjöl, salt, bakpulver och kakao i smeten med en slickepott. Smält chokladen och rör ner den i smeten. Placera ut muffinsformar och fyll dem med 3/4 smet. Grädda i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop något när de tas ut. Kan med fördel toppas med lite grädde eller glass och bär vid servering.

Lycka till! //Ester

Kommentarer

  1. Åh, mums så gott! Måste baka detta någon dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör så! Du kommer nog inte att ångra dig :)

      Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid till att lämna en kommentar! Det gör mig så glad! ❤

(Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort)