Recept: Gott och saftigt Kesobröd


Det här kesobrödet har jag inte bakat på några år men vill minnas att det var väldigt gott så nu återupplivar jag receptet för vår allas skull! :) Receptet kommer ursprungligen från bloggen Söta saker.

Kesobröd (1 st limpa)
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
0,5 dl keso
3 dl rågsikt
4 dl vetemjöl

Smula ner jästen i vattnet och rör om tills det smälter. Tillsätt salt, olja och keso. Blanda sedan i rågsikt och vetemjöl och arbeta tills degen släpper bunken. Låt degen jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Baka ut degen på mjölad bänk och forma till en avlång limpa. Låt degen jäsa yllterligare 30 minuter under bakduk och grädda sedan i 20-30 minuter. Låt brödet gärna svalna helt innan ni skär i det.

Lycka till!

Kommentarer