Recept: Nyårsdessert - Pannacotta med vanilj och färska bär


När vi firade nyår så bestämde vi oss för att göra en enkel festmåltid så vi skippade förrätten helt, köpte halvfärdig sås och potatisgratäng, stekte lite kött, slängde ihop en sallad och till efterrätt fick det bli pannacotta med färska bär. Såå gott och såå skönt att inte känna pressen över att fixa en perfekt middag. Tack familjen L för ett av de bästa nyårsfirande vi haft!

Pannacotta med vanilj och färska bär (4-6 portioner)
2 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,25 tsk äkta vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
Ev. färska jordgubbar, blåbär och röda vinbär till servering

Börja med att blötlägga gelatinbladen i 5 minuter (i t.ex. en djuptallrik med vatten). Koka upp grädde och socker, dra åt sidan och rör ner gelatinbladen. Rör tills gelatinbladen har smält. Låt svalna. Rör sedan ner vaniljpulver eller vaniljsocker och häll upp i portionsformar. Låt stelna i kyl i minst 3 timmar.

Lycka till! :)

Kommentarer