Recept: Dumlemuffins med vit choklad-frosting


De här söta minisarna var en del av dessertbordet i pastell som jag gjorde till dotterns 1-års kalas och här kommer receptet:

Dumlemuffins med vit choklad-frosting (ca 20 st)

Muffins
Sätt ugnen på 200 grader. Gör en halv sats med chokladmuffins, fördela smeten i minimuffins-formar, tryck ner en halv dumle i varje form och grädda i cirka 6-8 minuter. Låt svalna och gör frostingen.

Vit choklad-frosting
25 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarm färskost
2 dl florsocker
100 g vit choklad

Smält chokladen och låt svalna. Vispa ihop smör och ost, tillsätt florsocker och vispa till en jämn frosting. Rör till sist ner den vita chokladen. Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera med strössel.

Tips: Frostingen kan med fördel göras dagen innan och sedan vispas upp igen innan man spritsar den på muffinsen. Jag tycker att den är smidigare att spritsa och håller formen bättre när den är lite kall.

Ha en trevlig kväll! :)

Kommentarer