Recept: Alkoholfri blåbärsglögg (av äkta bär)


För två år sedan gjorde jag den här blåbärsglöggen som en liten gå-bort-present och det blev en uppskattad gåva! Att göra egen glögg är verkligen något jag rekommenderar för det känns extra lyxigt att servera sin egna glögg och man får dessutom ett kök som verkligen doftar jul. :)

Blåbärsglögg (1 flaska)
1 liter vatten
450 g frysta blåbär
2 st kanelstänger
1 st vaniljstång
6 st hela nejlikor
4-6 st stjärnanis
1 st lime
1 dl socker
1 krm malen kardemumma

Blanda vatten och blåbär i en kastrull och låt sjuda i cirka 10 minuter. Pressa och sila av blåbären. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg allt i kastrullen. Skiva limen och lägg i. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda i cirka 20 minuter. Låt svalna, sila av och kyl ett dygn. Sedan är det bara att värma och servera!

Tips: Krydda glöggen efter egen smak och tycke! Man kan även köpa en påse med färdigblandade glöggkryddor och blanda i istället.



Kommentarer

  1. Åh, blåbär i dryck, kan det vara den bästa uppfinningen??
    Önskar dig en riktigt god jul och tack för alla dina kommentarer hos mig under året!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och detsamma!! God fortsättning!

      Radera
  2. Vilket bra recept!
    Ska den spädas när man värmer upp den?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du tar dig tid till att lämna en kommentar! Det gör mig så glad! ❤

(Kommentarer som enbart innehåller reklam tas bort)