Recept: Smulpaj med jordgubbar och rabarber


Här kommer ytterligare ett recept med kombinationen jordgubbar och rarbarber - en smulpaj när den är som bäst! Obs: Alla mått i det här receptet är ungefärliga eftersom jag sällan mäter upp ingredienserna när jag gör smulpaj. :)

Smulpaj med jordgubbar och rarbarber

100 g smör
1-2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
jordgubbar
rabarber

Gör såhär
Sätt ugnen på 175-200 grader. Skär jordgubbar och rabarber i bitar och lägg i en pajform. Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till kladdiga smulor (tillsätt mer mjöl eller smör vid behov) och strö över pajformen i önskvärd mängd. Grädda i cirka 20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljvisp eller glass.

Lycka till och glad midsommar! :)



Kommentarer